Vedictaide 4U Oy

Tarina taiteilijasta

Lapsuus

Varhaisessa lapsuudessani, näin jälkeenpäin ajateltuna, olin hyvinkin luova. Alakoulu ikäisenä esitin koulukavereille nukketeatteri esityksiä. Nautin esiintymisestä ja kaverit esityksestä. Äidinkielen tunneilla ainekirjoituksessa kirjoitin mielikuvituksellisia tarinoita ja seikkailuja. Tosin ainekirjoituksessa oli paljon punakynää koska kärsin silloin pahasta lukihäiriöstä. Vielä lukion ensimmäisellä luokalla kirjoitin mielikuvitusaineen ja innolla odotin palautetta. Palaute oli järkyttävä sokki koska opettajani sanoi, että en saa enää kirjoittaa kuin asiatieto aineita, kun lukiossa kerran ollaan. Voitte, kuvitella kuinka luovuuteni kuihtui ja hautasin sen jonnekin aivojeni peränurkkaan. Olin haudannut luovuuden niin syvälle, että kuvaamataidon tunnitkin olivat ihan tuskaa ja koin, että en osannut maalata enkä piirtää. Näissä kuvitelmissa olin elänyt monia vuosia, etten ollut luova ja en osannut piirtää saatikka maalata.

Kokeilu

Vuonna 2009 syksyllä kaverini kertoi tällaisesta maalauskurssista ja innostuin siitä saman tien, vaikka en edes tiennyt mitä se on. Ilmoittauduin ensimmäiselle kurssille, joka pidettiin sitten talvella 2010. Näin alkoi minun luovuuteni pikkuhiljaa avautumaan. Sydämeni kyllyydestä maalasin ja välillä tuntuikin, että niitä maalauksia tuli kuin liukuhihnalta. Jatkoin kurssi kurssilta eteenpäin ja maalaukseni kehittyivät omaan tahtiin. Monesti muistan ajatelleeni, että olenko minä oikeasti tuon maalauksen tehnyt. Ilo ja ylpeys omista tuotoksista oli jotain mielettömän upeaa. Taide vei minut mukanaan ja vuonna 2014 tein päätöksen syventää opintojani ja lähdin opettaja koulutukseen halu sydämessä opettaa muille, kuinka itsestään voi löytää luovuuden, joka vaikuttaa kaikkeen mitä elämässäsi teet, jos vain annat sen tapahtua. Vuonna 2017 tammikuussa pidin ensimmäisen taidenäyttelyni Riihimäellä.

Ilo & ylpeys

Omassa elämässäni olen opiskellut monia eri ammatteja, tehnyt monia eri työtehtäviä ja kokenut työttömyyden, ihmettelen, että miksi?
Perustaessani yritykseni Vedictaide 4U:n tajusin, että kaikki saadut tiedot ja taidot muista töistä tulevat nyt tarpeeseen. Samalla myös ymmärsin, että olen menossa kohti sitä unelmaa, mikä vei minut aikoinaan opettajakoulutukseen: Haluan juuri sinulle opettaa miten löydät oman luovuutesi ja kuinka voit kehittää itseäsi sekä elämääsi sellaiseksi kuin sen itse toivot olevan: Siveltimen veto vedolta maalaat elämäsi todelliseksi sinuksi.